Laporta tager æren for overskuddet (27. juli)

 

Den tidligere præsident for FC Barcelona og nuværende medlem af det catalanske parlament Joan Laporta var torsdag aften gæst i programmet Directe 4.0 der laves af den statslige spanske radio RNE’s catalansksprogede kanal Ràdio 4. Bl.a. blev han spurgt til sine udtalelser omkring at stille op ved det kommende præsidentvalg hos Barça: ”Jeg tænkte højt, og jeg overvejer det stadig. Men der er endnu god tid til valget i 2016. Jeg er i færd med at opbygge et politisk parti, og jeg er tilfreds med at det går fremad”.

 

Laporta blev også spurgt til Barças overskud på 48 millioner euro fra den netop afsluttede sæson: ”Det er nogle økonomiske resultater der er en konsekvens af det arbejde vi udførte. Det er beviset på, at det vi sagde var sandt. Nu dukker der indtægter op som vi frembragte, og nu vil de have at man skal se dem som nogle finansielle magikere. Økonomisk ledte vi klubben godt. Barça har aldrig i historien været så velfungerende som da vi overlod klubben til dem. Og det skal tilhængerne nyde”.

 

Hvad den nye ledelses sportslige projekt angår, udtalte den tidligere præsident: ”De har ikke lavet om på det sportslige. Deres væsentligste beslutning hvad det sportslige angår har været trænerudskiftningen. Vi får se hvordan det vil gå. Jeg sætter stor pris på Tito, og jeg ønsker at det går ham godt, for det vil sige at det går godt for klubben og også for ham. Med det jeg kender til de nuværende bestyrelsesmedlemmer hos Barça, tror jeg at de satte Tito ind for at standse ulykkerne som Josep Guardiolas afgang betød, fordi de ikke tror på den Cruyffs inspirerede model at anskue fodbold på. Jeg håber, at hvis der kommer vanskelige øjeblikke, vil bestyrelsen være ved holdets og trænerens side”.

 

Adspurgt til den nuværende ledelses syn på Laporta, udtalte den tidligere præsident: ”De bærer meget nag og handler i ond tro. Det kan jeg bevise. Toni Freixa (talsmand for den nuværende ledelse) siger, at han gerne ville være venner med mig igen. Jeg siger, at jeg vil overveje venskabsanmodningen når de dropper sagsanlægget på 47 millioner euro som de har udsat mig for. Jeg anlægger ikke sag imod mine venner og særligt ikke på falsk baggrund. Sådan er det ikke passende at bestyrelsesmedlemmer for Barça optræder”.

 

Laporta blev ved Andrés Iniestas bryllup set hilse på Sandro Rosell og andre bestyrelsesmedlemmer: ”Jeg nægter aldrig at hilse på nogen. Det gjorde jeg heller ikke som præsident, hvad end jeg brød mig om den som nærmede sig mig eller ej. På bryllupsdagen så jeg dem næsten ikke. Men jeg talte faktisk med Guardiola. Jeg så at han var ved godt mod og glædede sig til sit nye liv”.

 

For nogle uger siden slap der nogle billeder ud, hvor Laporta blev set i en pool under et bryllup han var til i Italien: ”Det er ikke fordi jeg er vred. Men jeg synes at når det var ved en privat fest, synes jeg ikke disse fotos skulle have været offentliggjort. Jeg synes det fortjener straf, og derfor har jeg lagt sag an for at beskytte min ære. Desuden er det altid nogen fra Godó gruppen, som via (aviserne) La Vanguardia og Mundo Deportivo beskæftiger sig med at skade billedet af mig og mit omdømme. Der bliver adskillige sagsanlæg, for at dette ikke gentager sig. Måske Mundo Deportivo ikke er interesseret i at jeg bliver præsident for Barça”.

 

Mascherano forlænger til 2016

 

FC Barcelona har forlænget med argentineren Mascherano til 2016. Frikøbsklausulen bliver på 100 millioner euro.

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 27-07-2012 09:40

 

Nyhedsoversigt