Barça ude af Champions League (29. april)

Af Mads Læsø Christensen (Indkast.dk)

Det var et elektrisk Old Trafford, der tirsdag aften tog imod spillerne fra de to giganter, Manchester United og FC Barcelona. Den moralske finale, som Sir Alex Ferguson har kaldt opgøret, levede da også fra start op til de store forventninger, med et kolossalt højt tempo.

I de første minutter lignede hjemmeholdet langt fra et hold, der var parat til at indløse billetten til Moskva. Barcelona startede nemlig bedst og forsøgte at presse United højt oppe på banen. Og efter 8 minutter var det lige ved at gå galt for hjemmeholdet. Målmand Van der Sar kiksede et spark og ramte Samuel Eto'o lige i fødderne. Heldigt for United fik Eto'o ikke slået et ordentligt indlæg, og Scholes kunne derfor opfange bolden uden for feltet. Barcelona fortsatte det fornuftige spil med korte pasninger, men efter 14 minutter lå kuglen pludselig i nettet bag Victor Valdés. Ronaldo modtog en stikning på kanten af feltet, men mistede bolden til Zambrotta. Denne valgte imidlertid at trille bolden lige hen foran en fremstormende Paul Scholes, der fra 30 meter kanonerede bolden over i det fjerneste målhjørne. 1-0 til United på et sandt drømmehug.

Barça så dog relativt hurtigt ud til at ryste granatchokket af sig, og efter 19 minutter viste Messi hvorfor han regnes som en af verdens bedste teknikere, da han med en smuk dribleserie rundede to United-forsvarere, for dog efterfølgende at se sit skud fra kanten af feltet blokeret af en dykkende Van der Saar.

Minuttet senere var det dog igen United, der var tæt på. Ronaldo lagde op til Park, hvis skud som dog smøg sig lige uden om den ene opstander. Herefter trak hjemmeholdet sig mere tilbage og fik god kontrol over midtbanen. Men efter en god halv time kom udeholdets Deco imidlertid til to gode afslutninger, der dog begge var uden for rammen.

Efter 38 minutter var målmand, Van der Saar, igen tæt på at koste United fordelen, da han tabte en ufarlig bold ud af hænderne. Men i vild panik fik United-forsvaret clearet. United havde dog ikke meldt sig helt ud af de offensive løjer, og efter 40 minutter fik Park slået et præcist indlæg fra venstrekanten ind i hovedet på Nani, der mellem to forsvarere fik pandet bolden tæt forbi den højre opstander.

I de sidste minutter af 1. halvleg havde Barcelona flere gode opspil, der dog alle blev bremset af hjemmeholdets tilbagetrukne forsvar. Så United kunne gå til pausen med en ikke helt overbevisende 1-0 føring. For skudstatistikken hed 4 - 6 og boldbesiddelsen 43 % - 57 % i udeholdets favør, i en i øvrigt meget velspillet og underholdende første halvleg.

Anden halvleg startede ud som første med Barcelona som spildominerende. Men United havde tilsyneladende fået besked på at komme længere frem på banen. Efter 51 minutter fik hjemmeholdet frispark, som Nani var tæt på at sende ind bag Valdés. Det fik hjemmeholdet endnu længere frem, og efter 58 minutter var det meget tæt på, at et afgørende 2-0 mål var blevet en realitet. Tévez og Ronaldo fik begge lavet genialiteter på kanten af feltet, der førte til, at Tévez efterfølgende kunne fyre af, men Valdés blokerede fornemt.

Efter en times spil kom dagens største pibekoncert på Old Trafford, da den tidligere Arsenalspiller, Thierry Henry blev skiftet ind for udeholdet til fordel for Iniésta. Men indskiftningen ændrede ikke på, at United mere og mere kontrollerede kampen. Godt nok havde udeholdet stadig bolden mest, men trods flere gode aktioner af især Messi, blev Barcelona ikke rigtigt farlige. Unge Bojan kom efter 71 minutter på banen for en dårligt spillende Eto’o. United skiftede kort derefter Ryan Giggs ind i stedet for Nani, og målscorer Scholes måtte ud i stedet for Darren Fletcher.

Efter 78 minutter fik Henry en stor chance, da han stod relativt umarkeret og modtog en hjørnesparksbold. Han headede imidlertid lige på Van der Saar. Herefter forsøgte Barcelona at lægge et alt-eller-intet-pres på hjemmeholdet og sendte den store forsvarer, Milito, med helt frem. Men Uniteds forsvar kæmpede en heroisk kamp og lykkedes med at holde gæsterne fra åbne chancer. Tre minutter før tid spillede Frank Rijkaard sit sidste kort ved at sætte islandske Gudjohnson på banen i stedet for Yaya Touré. Alligevel lykkes det aldrig gæsterne at blive rigtigt farlige i afslutningen, til trods for 6 minutters overtid. Det bliver dermed med sikkerhed en rent engelsk finale i Moskva.

1 - Manchester United: Van der Sar, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra (Silvestre, m.90+3), Nani (Giggs, m.77), Scholes (Fletcher, m.77), Carrick, Park, Tévez og Cristiano Ronaldo.

0 - FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal, Touré Yayá (Gudjohnsen, m.88), Xavi, Deco, Messi, Iniesta (Henry, m.60) og Eto'o (Bojan, m.71).

Mål: 1-0, m.14: Scholes, på langskud.

Dommer: Herbert Fandel (Tyskland). Gule kort: Zambrotta (m.52), Deco (m.54), Carrick (m.63), Cristiano Ronaldo (m.68), Touré Yayá (m.70).

Tilskuere: 75.061 på Old Trafford. Heraf omkring 4.000 culés.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 30-04-2008 20:03