Smuk 4-0 sejr over Sevilla (23. april)

Inden kampstart havde Barça spillerne båret trøjer til støtte for kampen imod malaria. Men for Sevilla må disse fantastiske fodboldspillere føles som rene malariamyg. Det var kunst, og Barça bragte atter forspringet til Real Madrid op på seks point, efter 4-0 sejr over Sevilla på et næsten fyldt Camp Nou.

De blårøde udviste kunst imod en modstander der bare ikke kunne hamle op med catalonierne. Det betød ikke så meget, at Guardiola denne aften lod Messi få lov at hvile eller at Sevilla kom med status af at indtage tredjepladsen i Primera División, for Peps drenge kan hamle op med hvem som helst.

Kampen var dårligt mere end kommet i gang, før Henry sendte bolden til Iniesta som sendte et skud imod mål som Sevillas målmand ikke kunne gøre noget ved. Hør det.

Samuel Eto’o havde forsøgt sig et par gange uden succes. Men i 16. minut modtog han en pasning fra Andrés Iniesta der på smukkeste vis havde kombineret med Xavi og sendte den ind til 2-0 ved at bruge højre stolpe som bande. Hør det. Samu er nu oppe på 27 kasser.

Andalusierne forsøgte at komme igen men deres spil foran mål var svagt, og de blårødes defensive spillere havde en let aften, selvom Puyol hvilede på bænken.

Anden halvleg begyndte som første. Der blev scoret efter tre minutter. Denne gang var det Xavi. Midtbanespilleren der havde brændt en stor chance inden pausen udnyttede nu en kombination mellem Eto’o og Iniesta, efter at en velspillende Henry havde stjålet bolden, til fra kanten af feltet at sende kuglen i netmaskerne (3-0). Hør det.

Efter et fornemt stykke arbejde den aften fik Henry endelig seks minutter senere lov til selv at høste lidt af frugterne. Måske han faktisk ønskede at finde Eto’o der stod foran stregen, men under alle omstændigheder gik bolden i mål uden hjælp fra camerouneren. Hør det.

Ikke flere mål, men kunsten fortsatte. Der manglede blot det sidste i feltet for at det var blevet til endnu mere.

4 - FC Barcelona: Víctor Valdés; Alves, Piqué, Márquez (Sylvinho, m.82), Abidal; Touré, Keita, Xavi (Bojan, m.74); Iniesta (Hleb, m.60), Eto'o og Henry.

0 - Sevilla: Javi Varas; Mosquera (Konkó, m.65), Squilacci, Escudé, Fernando Navarro; Maresca, Romaric, Capel, Navas, Koné (Kanouté, m.46) og Luis Fabiano (Renato, m.55).

Mål: 1-0, m.3: Iniesta. 2-0, m.16: Eto'o. 3-0, m.49: Xavi. 4-0, m.54: Henry.

Dommer: Mejuto González. Gule kort: Abidal (m.35), Fernando Navarro (m.41), Mosquera (m.63) og Alves (m.76).

Tilskuere: 76.386 på Camp Nou.

Spilledato: 22. april 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 23-04-2009 07:57