Publikum viste lommetørklæderne efter 0-0 imod Getafe (6. april)

Det blev kun til 0-0 hjemme imod Getafe. Tre skud af Eto’o, Giovani og Xavi ramte træværket. Barça misbrugte således en gylden mulighed for at indhente noget af forspringet til Real Madrid.

Barça spillede korrekt og skabte chancer og beherskede bolden. Men Rijkaards hold spillede uden glæde. Man spillede med hjertet men uden en tydelig stil.

Rijkaard havde planlagt at spille imod Getafe som imod Schalke i Champions League. At Sylvinho var med i stedet for Abidal var eneste variation. I første halvleg så det ud til at de blårøde hurtigt ville få afgjort kampen. Milito og Eto'o havde chancer. Hos Getafe måtte Laudrup tage Hernández og Mario ud grundet skader. Kampens rytme blev brudt og Barça kunne ikke trænge igennem forsvaret.

For at sige det på Cruyffsk vis, blev afstandene mellem kæderne i anden halvleg længere. Særligt mellem angriberne og midtbanespillerne. Getafe generobrede bolden lettere og kom til chancer på kontraangreb adskillige gange ved Manu og De la Red. Men Valdés og Puyol klarede paragrafferne.

Márquez og Giovani var kommet ind ved starten af anden halvleg og senere blev Gudjohnsen også sat ind. Sidstnævnte havde en chance på hovedstød der blev reddet af gæsternes målmand.

Kampen blev hovedsageligt spillet på midtbanen. Mexicanske Giovani dos Santos forsøgte sig et par gange. Under tiden er vejen imod mål ikke den korteste. Hans forarbejde kunne have været mere afgørende. Endvidere manglede Henry, Eto'o og Krkic dybde.

Matematisk kan Barça stadig vinde ligaen. Men det er svært at blive ved med at tro på mulighederne. Efter kampen udviste publikum deres store mishag ved at finde de hvide lommetørklæder frem.

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito (Márquez, 45'), Sylvinho; Xavi, Touré (Gudjohnsen, 68'), Iniesta, Bojan, Eto'o (Giovani, 45') og Henry.

Getafe: Abbondanzieri; Cortés, Mario (Tena, 38'), Belenguer (Casquero, 64'), Licht; Granero, Celestini, De la Red, Pablo Hernández (Cotelo, 35'), Albin og Del Moral.

Dommer: Teixeira Vitienes. Gule kort: Celestini (12'); Touré (23'); Zambrotta (57')

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 07-04-2008 05:49