Barcelona ydmyger Shakhtar i opvisning (7. april)

FC Barcelona er næsten videre fra kvartfinalerne i Champions League efter 5-1 hjemme over Shakhtar Donetsk. Det trækker kraftigt op til et spansk klassikermøde i semifinalerne af fodboldens Champions League. Onsdag aften blev det til 5-1 hjemme over Shakhtar Donetsk fra Ukraine i det første af to opgør i kvartfinalerne, og Barcelona er dermed i realiteten videre før returkampen i Ukraine.

Hvis FC Barcelona efter onsdagens opvisning som ventet går videre, skal holdet efter al sandsynlighed møde ærkerivalen Real Madrid, som tirsdag besejrede engelske Tottenham 4-0 på hjemmebane.

Barcelona slog til tidligt i kampen mod Shakhtar Donetsk, da Andrés Iniesta efter to minutter spadserede gennem det hullede ukrainske forsvar og scorede til 1-0. Hør det.

Samme spiller lagde senere i første halvleg en fremragende diagonal aflevering frem til backen Dani Alves, som rundede Shakhtar-målmanden Andiy Puatov, der optrådte fuldstændig passivt, måske i den fejlagtige tro, at der var offside. Hør det.

Gæsterne havde dog også deres chancer, blandt andet da Adriano sparkede forbi i fri position, og da samme Dani Alves lavede en forfærdelig tilbagelægning.

I anden halvleg scorede forsvareren Gerard Piqué til 3-0 efter et hjørnespark. Hør det. Men Camp Nou blev kortvarigt bragt til tavshed, da Yaroslav Rakitskiy reducerede til 1-3. Så lidt råbes der når udeholdet scorer.

Gæsternes glæde varede under et minut, for så hamrede Seydou Keita bolden højt og flot i mål til 4-1. Hør det.

Kort før tid scorede Xavi Hernandez kampens sidste mål (Hør det), som gør det nærmest umuligt for Shakhtar Donetsk at tro på, at holdet kan levere en sensation i returkampen. Den bliver spillet den 12. april. /ritzau/

5. Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Busquets, Adriano; Xavi, Mascherano, Keita; Messi, Villa (Pedro, min.70) og Iniesta (Afellay, min.90).

1. Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Ishchenko, Rakitskiy, Rat; Mkhitaryan, Hübschman (Eduardo, min.83); Douglas Costa, Jadson (Fernandinho, min.70), Willian (Alex Teixeira, min.75); og Luiz Adriano.

Mål: 1-0, min.2: Iniesta. 2-0, min.32: Dani Alves. 3-0, min.54: Piqué. 3-1, min.59: Rakitskiy. 4-1, min.61: Keita. 5-1, min.86: Xavi.

Dommer: Craig Thomson, Skotland. Gule kort: Rakitskiy (min.51), Iniesta (min.59), Rakitskiy (min.65) og Fernandinho (min.76). Iniestas advarsel betyder, at han ikke kommer med i returopgøret.

Tilskuere: 86.518.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 07-04-2011 07:15