0-2 på Bernabéu (11. november)

Barça genvandt førstepladsen i Primera División med en 0-2 sejr på Santiago Bernabéu grundet scoringer af Messi og Pedro. Den ventede duel mellem argentineren og Cristiano Ronaldo blev overskygget af et nervøst spil. De første tyve minutter begik Real Madrid otte  frispark imod særligt Messi, Pedro og Xavi. Imens begik Barça blot et. Den ængstelse som begge mandskaber gik ind til kampen med gjorde, at spillet ikke blev særlig flydende. Ronaldo var i kampens start den mest farlige grundet sit store fysiske potentiale.

Men herredømmet skiftede, og Xavi sendte en fornem pasning til Messi som bragte de blårøde foran med højrebenet. Hans mål nr. 27 denne sæson i ligaen. Hør det.

Dommeren var hård ved begge hold med kort til Alves, Xavi og Messi fra Barça og hos Real Madrid til Albiol og Xabi Alonso.

Efter pausen gik catalonierne mere velorganiserede til opgaven og forsøgte at kontrollere spillet. Et bevis på det er, at Alves blev trukket tilbage til sin vanlige plads i forsvaret. I første halvleg havde han spillet højre wing uden den store succes. Real Madrid forsøgte sig ved Marcelo og Ronaldo. Men så dukkede Pedro op og scorede med venstrebenet til 0-2 i 60. minut. Også denne gang kom pasningen fra Xavi. Hør det.

Iniesta kom ind i stedet for Maxwell. Det gav de blårøde bedre dybde. Herfra sad Barça godt på kampen. Valdés klarede de chancer som Pellegrinis hold havde. Men der var et utal af hårde stemplinger imod Messi.

Dommeren underkendte et mål af Raúl i 86. minut grundet hands. Fra det øjeblik begyndte Real Madrid tilhængerne at forlade Bernabéu i stor stil. Barça havde aldrig tidligere vundet to gange i træk over Real Madrid i Madrid.

0 - Real Madrid: Iker Casillas; Sergio Ramos, Raúl Albiol, Garay, Arbeloa; Gago, Xabi Alonso, Marcelo (Guti, m.57); Van der Vaart (Raúl, m.69); Cristiano Ronaldo og Higuaín (Benzema, 79).

2 – FC Barcelona: Víctor Valdés; Puyol, Pique, Milito (Márquez, m.79), Maxwell (Iniesta, m.63); Keita, Busquets, Xavi; Dani Álves, Pedro og Messi.

Mål: 0-1, m.32: Messi. 0-2, m.56: Pedro.

Dommer: Mejuto González (Asturien). Gule kort: Xabi Alonso (13), Raúl Albiol (30), Sergio Ramos (61) og Garay (83) hos Real Madrid, og hos Barça til Messi (19), Xavi (30), Dani Álves (39) og Maxwell (51).

Tilskuere: 79.500 på et udsolgt Santiago Bernabéu. Inden opgøret blev der holdt et minuts stilhed til minde om flyulykken der blandt andet kostede den polske præsident Lech Kaczynski livet.

Spilledato: 10. april 2010

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 11-04-2010 01:08