Eto’o scorede et mål der gav tre vigtige point i Valladolid (4. april)

Barça nåede aldrig sit mest underholdende spil. Men det blev til en vigtig sejr ude over Valladolid. Et mål af Eto’o i første halvleg betød tre værdifulde point i kampen om mesterskabet.

Guardiola afholdt sig fra at starte med Henry, Messi og Alves inde, da han afgjort tænkte på onsdagens kamp imod Bayern München. Pep havde en overraskelse i ærmet, da han satte Pedro på fra start sammen med Iniesta og Eto’o.

Fra første fløjt vidste Valladolid at man ikke ville gøre det let for Barça. De blårøde havde vanskeligt ved at tilspille sig bolden. Alligevel havde catalonierne alle målchancerne. Pedro, Iniesta og Eto’o havde hver sin chance for at overliste målmand Asenjo. I40. minut blev det camerouneren som det lykkedes for. Han stjal bolden, brugte Xavi som bande og lobbede den efterfølgende over målmanden og i kassen. Selvfølgelig lige da 6eren oplevede et teknisk uheld. Se 3D animation. Hør det.

Valladolid gik ud efter pausen med hensigten om at få ændret stillingen. Deres største chance fik de i starten af anden halvleg, hvor Valdés var sikkerheden selv overfor Escuderos forsøg.

Ellers kom hjemmeholdet ikke til mange chancer. Alligevel følte man helt frem til slutfløjtet at udligningen kunne komme. Således satte Guardiola den berømte højre flanke med Alves og Messi ind. Men det blev ved 0-1.

Da Real Madrid også vandt med et enkelt mål (over Málaga), er Barça fortsat seks point foran. Selvom de har fået 40 ud af de seneste 42 mulige point, holder vi fortsat stand. Lad os håbe Valladolid holder fast ved sit gode spil, når de får fornøjelse af Real Madrid i næste uge.

0- Real Valladolid: Asenjo; Pedro López, Luis Prieto (Javier Baraja, min. 66), Iñaki Bea, Marcos; Aguirre (Ogbeche, min. 56), Borja, Álvaro Rubio, Jonathan Sesma (Escudero, min. 48); Cannobio og Goitom.

1-FC Barcelona: Valdés; Puyol, Márquez, Piqué, Sylvinho (Alves, min. 59); Xavi, Keita, Busquets; Pedro (Messi, min. 59), Iniesta (Gudjohnsen, min. 90) og Eto'o.

Mål: 0-1: Min. 40 Eto'o.

Dommer: Pérez Lasa (Baskerlandet). Gule kort: Aguirre.

Tilskuere: 23.600 på Estadio José Zorrilla.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 04-04-2009 23:48