0-1 sejr i Schalke (1. april)

Af Steen Engel (Indkast.dk)

Der var blevet spekuleret en del i katalanernes La Liga-krise forud for opgøret på Veltins Arena; men formen var god nok til, at FC Barcelona i starten af opgøret kunne holde bolden i egne rækker for pludselig at eksplodere angrebsmæssigt.

Netop dette mønster gjorde sig gældende, da den 17-årige Bojan Krkić nettede til 1-0 efter 13 minutters spil. Andrés Iniesta leverede en super-stikning til Thierry Henry, som afsluttede svagt på Manuel Neuer; men den unge keeper parerede imidlertid bolden lige tilbage til franskmanden, som kunne sende den på tværs af målet til den fremstormende Krkić, der kunne skovle bolden op i nettaget.

Scoringen vækkede i nogen grad det kongeblå hjemmehold; men Gabriel Milito holdt Kevin Kurányi i kort snor kampen igennem, og derfor blev de fleste Schalke 04-forsøg til skud fra distancen, som ikke voldte Víctor Valdés nævneværdige problemer. Derimod var Marcelo Bordon tæt på at score i eget net, da et indlæg fra en godt spillende Krkić blev sendt snert forbi den ene opstander af Schalke 04-anføreren.

Træner Mirko Slomka måtte have haft fat i de lidet flatterende vendinger overfor sine spillere i pausen, for det tyske hold var tændt fra starten af anden halvleg, hvor Halil Altintop og Christian Pander havde gode skud mod FC Barcelonas mål, dog uden udbytte. Den bedste indikation med hensyn til katalanernes styrke i forsvaret i den første time, samt tyskernes manglende pondus i angrebet, blev bedst illustreret, da Kevin Kurányi - FC Schalke 04's normalt farligste herre - blev skiftet ud i det 61. minut til fordel for uruguayanske Vicente Sánchez.

FC Barcelonas midtbane, der havde fungeret fint i første halvleg, mistede ligesom i weekendens 2-3-nederlag til Real Betis momentum i løbet af anden halvleg, hvor Søren Larsen blev skiftet ind hos hjemmeholdet på bekostning af Gerald Asamoah med 20 minutter tilbage at spille, og for at tilføre sin midtbane ny kraft pillede Frank Rijkaard Yaya Touré ud til fordel for Rafael Márquez.

Schalke 04 havde i den sidste del af opgøret en del store muligheder for at udligne FC Barcelonas føring: Asamoah rettede et skud fra Fabian Ernst af, så bolden strøg lige forbi mål, Halil Altintop chippede bolden hen over Valdéz, men også uden om den fjerneste stolpe, og Søren Larsen burde have scoret på hovedstød 12 minutter før tid. Peter Løvenkrands blev sendt på banen i det 88. minut, dog uden at kunne gøre den store forskel, og i de sidste hektiske minutter parerede Valdéz et kraftfuldt hovedstød fra Bordon til hjørnespark, på hvilket Søren Larsen igen headede bolden forbi mål.

Barça, som havde banens bedste spiller i form af Andrés Iniesta, holdt stand og kunne rejse hjem med et godt udgangspunkt forud for returkampen i næste uge på Camp Nou; men eftersom det tyske mandskab ikke just er skræmmende på udebane i europæisk sammenhæng, vil nogen nok hævde, at katalanerne har mere end det ene ben i semifinalerne - fodbold er dog, som bekendt, en forunderlig størrelse, og når man har med et tysk hold at gøre, er det næppe ovre, før den fede dame har sunget sin sidste sang i Barcelona.

0 - Schalke 04: Neuer; Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann; Kobiashvili, Altintop (Løvenkrands, 88’), Ernst, Pander; Asamoah (Larsen, 71’) y Kuranyi (Vicente Sánchez, 60’).

1 - FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal; Xavi, Touré Yaya (Márquez, 71’), Iniesta; Bojan (Sylvinho, 85’), Eto’o (Giovani, 81’) og Henry.

Mål: 0-1, min.11: Bojan.

Dommer: Kyros Vassaras (Grækenland). Gule kort: til hjemmeholdet: Pander, Ernst, Larsen og Krstajic samt hos Barça: Milito, Giovanni, Márquez og Puyol.

Spillested: Veltins Arena de Gelsenkirchen.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 01-04-2008 23:10